Vertrouwen

Keuzes maken

Ik heb er wat moeite mee de laatste tijd. Er zijn nogal wat processen geweest het afgelopen jaar waar ik door heen mocht gaan. Een scheiding; een miskraam; een opleiding; een nieuwe relatie, het was nogal wat.

Hoe ga je om met al die veranderingen, nieuwe ervaringen, emoties?

Tijdens mijn opleiding tot OERsterk coach heb ik diverse trainingen gehad van zeer bekwame mensen. Van ‘de kracht van ademhaling’, tot ‘hoe verander je je celgeheugen’. Ik kreeg veel inzicht in hoe je jezelf zowel fysiek als mentaal weerbaarder kunt maken.

Mezelf als proefpersoon

Het toffe was dat ik alles direct op mezelf kon toepassen, hoewel ik het niemand zou aanraden om zoveel veranderingen tegelijkertijd aan te gaan, gaf het wel direct inzicht in hoe krachtig en flexibel we als mens eigenlijk zijn.

Wat ik vooral leerde, is om het binnen in mezelf te zoeken. Niet de schuld bij een ander te leggen; niet te gaan twijfelen aan mijn eigen kunnen; niet op zoek naar een uitweg in een situatie, maar het volledig te omarmen. Te doorleven; goede vragen aan mezelf te stellen; te voelen en vertrouwen.

Hard werken wordt beloond

Ik kan jullie vertellen dat dit niet in 1 dag geleerd is. Ik heb me suf gemediteerd; geschreven; iedere dag mijn affirmaties gedaan; veel de natuur in getrokken; dagelijks dankbaarheid oefeningen; ellenlange gesprekken met familie en vrienden gevoerd; gehuild; gelachen; gevallen en weer opgestaan. Maar het werkt echt! Ik voelde mijn zelfvertrouwen groeien, merkte dat ik dingen makkelijker los kon laten of vanuit een andere invalshoek kon bekijken en kreeg steeds meer oog voor al het moois in mijn leven.

Innerlijke kracht

De weg naar binnen is echt het antwoord. Uiteindelijk ben jezelf degene die de keuzes in het leven mag maken; jij mag bepalen wat jouw doel is; welke weg jij wilt bewandelen en met wie.

Dankbaarheid speelt hierin een hele belangrijke rol. En acceptatie. Mijn soulsister deelde tijdens een yoga weekend haar lijfspreuk: “Wees comfortabel in het oncomfortabele.”

Prachtig vind ik het. We hebben niet alles onder controle in het leven, dat kunnen we maar beter gaan accepteren. Maar ook wanneer alles één grote chaos is, is er altijd nog je eigen kracht om op terug te vallen. Geloof maar dat je het kunt.

Persoonlijke zoektocht

Op dit moment ben ook ik zoekende naar hoe ik mijn missie in de praktijk breng. Ik hou van van alles tegelijk doen; van leren; ontdekken; groeien; in het diepe springen en het liefst allemaal tegelijk. Zakelijk gezien heb ik meerdere lijntjes uit gegooid, maar daar worden de rekeningen nog niet van betaald. Het geeft me in zekere zin onrust. Waarom heb ik nog steeds niet concreet wat mijn niche is? Waar moet ik me nu echt op gaan focussen? Maak ik wel de juiste keuzes? Heb ik al genoeg kennis? Hoe presenteer ik mezelf?

Mijn missie

Wat ik wil is mensen helpen; coachen; inspireren; activeren; maar vooral laten voelen dat alle kracht en wijsheid al in hunzelf zit. Ik wil werken met levensenergie; de kracht van gedachten; positieve psychologie en de meest pure vorm van ons bestaan: Liefde.

Ik vertrouw dat antwoorden wel komen, door maar gewoon te doen. Te accepteren dat perfectie niet bestaat, door comfortabel te zijn in het oncomfortabele en met deze blog een start te maken op een nieuw pad.

Namaste

Meer
artikelen